Masterat Filmologie la UNATC – 2022

Masteratul de Filmologie al UNATC este singurul program masteral specializat în film & media studies din București. Cursurile și seminarele sale dezvoltă, în spirit interdisciplinar, o cunoaștere aprofundată a cinematografului și mediilor contemporane. Filmele și practicile media sunt survolate în varietatea lor de configurații, ancorate istoric și analizate critic în implicațiile lor sociale și filozofice.
 
Desfășurat la UNATC, într-un spațiu dedicat formării profesioniștilor din cinematografie și noile medii, și cu o ofertă bogată de oportunități în ceea ce privește practica și stagiile de pregătire la universități europene, masteratul deschide perspective  de carieră diverse: în domeniul academic al studiilor de film și media, în sfera instituțiilor culturale și artistice, în domeniul educațional sau curatorial, dar și în industriile creative.
 
Masteratul de filmologie este deschis nu doar absolvenților licențiați în domeniul cinematografic, ci și celor specializați în științele sociale, în filozofie, științe umane sau diferite discipline artistice. Înscrierea se face în trei paşi: online, depunerea dosarului și interviu. 
 
Candidații vor depune la înscriere o scrisoare de intenție, un portofoliu și un CV. Scrisoarea de intenție trebuie să conțină o scurtă descriere provizorie a proiectului de disertație. Portofoliul trebuie să includă 3 mostre de materiale scrise originale publicate (eseuri, articole) sau nepublicate (lucrări de an pentru absolvenții de arte, fotografie, film etc., sau referate relevante din perioada de licență pentru cei din alte domenii).
 
 

afiș © Maria Draghici