Master Filmologie 2021

Masteratul de Filmologie al UNATC este singurul program masteral de film & media studies disponibil în București. 
În cuprinsul său, filmul e survolat în varietatea sa de forme contemporane, ancorat istoric și analizat în implicațiile sale filozofice și sociale.

La UNATC, masteratul de filmologie se desfășoară într-un spațiu dedicat formării profesioniștilor din cinematografie și noile medii. Acest lucru permite o interacțiune vie, care stimulează atât studiul teoretic cât și practica.

Masteratul de filmologie dezvoltă o expertiză în domeniul cinematografiei și al mediilor. Ca atare, el deschide oportunități de carieră diverse: în domeniul academic al studiilor de film și media, în sfera instituțiilor culturale și artistice, în domeniul educațional sau curatorial, dar și în industriile creative sau în organizarea de festivaluri și evenimente.

Abordările interdisciplinare constituie o caracteristică distinctivă a studiilor de film și media încă de la înființarea lor. În acest spirit, masteratul de filmologie este deschis nu doar absolvenților licențiați în domeniul cinematografic, ci și celor specializați în științele sociale, în filozofie, științe umane sau diferite discipline artistice.

Înscrierea la Masterul de Filmologie se face în trei paşi: online, depunerea dosarului și interviu. Candidații vor depune la înscriere o scrisoare de intenție, un portofoliu și un CV. Scrisoarea de intenție trebuie să conțină o scurtă descriere provizorie a proiectului de disertație. Portofoliul trebuie să includă 3 mostre de materiale scrise originale publicate (eseuri, articole, eseuri video etc.) sau nepublicate (lucrări de an pentru absolvenții de arte, fotografie, film etc., sau referate relevante din perioada de licență pentru cei din alte domenii).


Preînscriere online (obligatorie): 16 iulie – 3 septembrie 2021 (ora 12:00) – aici.
Perioada de înscrieri: 1 – 3 septembrie 2021, la secretariatul Facultății de Film, între orele 9:30-14:00
Test de aptitudini pentru studenții străini: 3 septembrie 2021
Susținerea probelor de admitere: 5 -10 septembrie 2021.

[Grafică ©Maria Drăghici]